Rugby

C.S. Navodari a luat fiinta in anul 2007, in urma proiectelor de dezvoltare promovate de cei doi antrenori, Suciu Cornel si Husea Cristian, fosti jucatori navodareni care si-au inceput activitatea in vechiul club Chimia Navodari, club care a dat, intre anii 1970 – 1993, jucatori importanti la loturile nationale ale Romaniei dar si cluburilor din primul esalon rugbystic.

Iata ca dupa o intrerupere de aproape 14 ani, rugbyul navodarean, cu ajutorul fostilor jucatori si sprijinul  Primariei Navodari, revine pe harta rugbystica a tarii.

Activitatea incepe in primavara anului 2007, la nivelul copiilor si juniorilor si dupa o perioada de selectii in scolile orasului, un numar de 90 de copii aleg sa invete tainele rugby-ului urmand ca in toamna aceluiasi an 2007, C.S. Navodari se inscrie in Campionatul Regional U16 unde se va clasa pe locul 2 la sfarsitul sezonului competitional.

Incepem sa participam la toate competitiile din judet si nu numai, juniorii avand rezultate din ce in ce mai bune.

C.S. Navodari, participa deasemenea si la un turneu in Franta, turneu la care se claseaza pe locul 6.
In perioada 2008-2009, clubul traieste o dezvoltare masiva. Peste 100 de copii de toate varstele doresc sa se alature familiei rugbyului navodarean.

Clubul este dotat in prima faza cu sprijinul Federatiei Romane de Rugby, cu materiale specifice jocului de rugby, apoi intra in posesia unui teren si a unei cladiri cu vestiare care dupa ani de munca voluntara cu ajutorul tuturor celor implicate,  va devenii baza sportiva C.S. Navodari – rugby.
C.S. Navodari – formeaza o echipa de rugby 7 U19 care va deveni vice-campioana nationala.

Fostii rugbysti navodareni stabiliti in strainatate, ajuta la dezvoltarea rugbyului in oras.

Tinand cont de faptul ca orasul Navodari este un oras mic, iata ca performantele rugbystilor navodareni sunt cu atat mai mari cu cat se vor lupta de la egal la egal cu mari centre sportive din tara.

rugby01In urma unui proiect dezvoltat de club, pentru asigurarea continuitatii sportivilor nostri, sezonul competitional 2008, C.S. Navodari, formeaza  un nucleu de jucatori  in vederea creari unei echipe de seniori, echipa ce va evolua in sezonul 2009 in Divizia A (liga III), unde va ramane pentru o perioada de 4 ani, perioada in care va obtine rezultate foarte bune la rugby 7 (locul III si locul II) dar si ramane pe primele 3 locuri din divizie, in care au dat piept cu alte 9 echipe din tara.

Participam la cateva turnee de rugby 7 in Serbia (locul III) si Franta (locul IV), rugby beach si castigam cateva jocuri amicale internationale cu echipe din Belgia si Franta si Italia.

rugby02rugby03

In 2012, echipa de seniori a C.S. Navodari, se simte pregatita si promoveaza in Divizia Nationala de Seniori (liga II), pentru prima data in ultimii 20 ani, obtinand promovarea dupa 4 ani de prezenta in Divizia A(liga III).

rugby04Avand in vedere ca pentru prima data in istoria rugby-ului navodarean, echipa noastra activeaza intr-o liga profesionista, obiectivul nostru incepand cu 2013, este mentinerea in Divizia Nationala de Seniori si formarea unei echipe competitive pentru urmatorii 3-4 ani cand vom urmarii promovarea in SuperLiga Nationala.

Din Divizia National de Seniori, fac parte 7 echipe cu experienta si traditie care ne vor ajuta sa capatam experienta in vederea indeplinirii obiectivelor.

Lotul de seniori este format din 35 de jucatori cu varste cuprinse intre 18 si 32 ani.

In anul 2014, C.S. Navodari obtine cele mai bune performante in competitiile in care participa. Desi obiectivul nostru a fost mentinerea in Divizia Nationala de Seniori, progresul sportivilor a facut ca la sfarsitul sezonului sa ne clasam pe locul III, obtinand o medalie de bronz a campionatului, intr-o finala disputata la Bucuresti, impotriva Stiintei Petrosani si castigata la mare lupta cu scorul de 20 – 18.

rugby05 rugby06

In urma evolutiei pe parcursul sezonului din Divizia Nationala de Seniori, echipa noastra primeste din partea presei sportive si a specialistilor, titulatura de “ REVELATIA D.N.S. ! “

Urmeaza participarea la Campionatul National de rugby 7 (disciplina olimpica), desfasurat deasemenea in capitala pe Stadionul National de rugby “ Arcul de Triumf”, unde C.S. Navodari castiga trofeul “ PLATE “ dupa doua zile de meciuri.

rugby07 rugby08

Ramanem angrenati in rugby 7 si C.S. Navodari 7’s participa pentru a treia oara la “ BELGRAD WINNER 7’S “ – turneu international la care echipa noastra este invitata. Reprezentand rugby-ul romanesc si orasul Navodari, C.S. Navodari se claseaza pe Locul 3, trecand in doua zile de competitive de reprezentante ca Serbia 7’s, Croatia 7’s,
Partizan Belgrad, Bulgaria 7’s, Bosnia 7’s, BRK Croatia, Cavaliers 7’ Elvetia.

rugby09rugby10Urmeaza meciul “traditional al verii”, oaspetii nostrii din acest an fiind, Les Costognos – Franta, meci deosebit de frumos cu public numeros in fata caruia castigam detasat un meci si o noua prietenie !

rugby11C.S. Navodari mai are in pregatire juniori U10, U14 insumand un numar de 50 de copii care vor incepe competitiile in vara anului 2015.

In sezonul competitional 2015, echipa de seniori da rezultate in urma dezvoltarii si pregatirii jucatorilor, precum si in urma proiectului de continuitate in performanta si se claseaza pe locul II in Divizia Nationala de Seniori si devine vice-campioana !

Deasemenea, obtinem titlul de vice-campioana la Campionatul National de rugby 7, dupa 6 turnee nationale din care am castigat 5.

Urmeaza sezonul 2016 – 2017 in care avem obiectivul o clasare mai buna ca cea din sezonul trecut si anume titlul de campioana nationala D.N.S.

In luna august participam la Campionatul national de rugby7 la care, deasemenea obiectivul va fi titlul national, urmand ca din luna septembrie sa incepem un nou proiect in ceea ce priveste selectia si pregatirea unei noi grupe de copii.

Comentariile sunt închise.